+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Vegeterijanski “šareni” KUS-KUS

Vegeterijanski “šareni” KUS-KUS

Živite vegeterijanskim načinom života ili ste se zasitili mesnih obroka koji ponekad mogu biti prilično teški?

Način ishrane baziran na voću, povrću i hrani organskog porijekla je zapravo ono što stručnjaci preporučuju svima, ali samo je nekolicina dovoljno kreativna i hrabra da svoj jelovnik u potpunosti prilagodi vegeterijanskom načinu života. 

U svakom slučaju, tu je recept koji je namijenjen svima, a ujedno i veoma zdrav i ukusan! 

Sastojci:

120 g kus-kusa,

200 ml vode,

so, biber,

20 g putera,

150 g kukuruza,

150 g graška,

pola crvenog luka,

zelena paprika,

crvena paprika,

sok od pola limuna.

Priprema:

  1. Stavite kus-kus u dublju zdjelu. Prelijte ga ključalom vodom u koju ste dodali so i biber. Poklopite i nakon nekoliko minuta dodajte puter i promiješajte kus-kus viljuškom da bude rastresit.
  2. U slanoj vodi skuhajte kukuruz i grašak, dobro ocijedite. Isjeckajte crvenu i zelenu papriku, crveni luk i dodajte kus-kusu, uz kukuruz i grašak. Začinite sokom od pola limuna i promiješajte salatu. Služite hladno kao prilog uz meso.
PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

Male šarene party pizze
Gastro

Male šarene party pizze

Brzo i lako: Pržene loptice od cvjetače
Gastro

Brzo i lako: Pržene loptice od cvjetače

Zdrava piletina s brokulom iz woka
Gastro

Zdrava piletina s brokulom iz woka

Sljedeći članak
Brz i ukusan ručak uz pileće rolnice

Brz i ukusan ručak uz pileće rolnice

Zdravija verzija ČOKOLADE – napravite je sami!

Zdravija verzija ČOKOLADE - napravite je sami!

Muzikoterapija za djecu

Muzikoterapija za djecu

Preporučujemo

Da li je navikavanje kože na kozmetiku istina ili ipak marketinški mit?

Da li je navikavanje kože na kozmetiku istina ili ipak marketinški mit?

GORSKA+ IMMUNO visokokvalitetna funkcionalna voda koja jača organizam!

GORSKA+ IMMUNO visokokvalitetna funkcionalna voda koja jača organizam!

La Casa de Papel: Glavni razlozi zbog kojih je serija toliko popularna

La Casa de Papel: Glavni razlozi zbog kojih je serija toliko popularna

POWER SUIT: Povratak osamdesetih u svijetu mode

POWER SUIT: Povratak osamdesetih u svijetu mode

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura

IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Dina Hadžajlić, direktorica i urednica

dinaikre@gmail.com

© IKRE Magazin – Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 – Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.