+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Probajte preukusne mini švarcvaldice!

Malim švarcvaldicama teško je odoljeti, a okusi tamne čokolade i višanja izvrsno se dopunjuju. Isprobajte ih u veganskoj varijanti ili sastojke zamijenite onima životinjskog porijekla

Probajte preukusne mini švarcvaldice!

Za pripremu tijesta: 

1 ½  šoljica brašna T-850
½ šoljice integralnog brašna
½ šoljicekakaa
2 kašičice praška za pecivo bez aluminija
1 kašičica sode bikarbone
¼ kašičice soli
malo cimeta u prahu
½ šoljice suncokretova ulja
2/3 šoljica slada od smeđe riže
¾ šoljice sojina mlijeka
korica i sok mandarine, narandže ili limuna

Za preliv:

1 ½ šoljca tamne čokolade
¼ šoljice sojina mlijeka
2 kašike slada od smeđe riže

Za ukrašavanje:

2 šolje svježih ili zamrznutih višanja
2-3 kašike slada od smeđe riže
1-2 kašile kuzu praha ili gustina
sojin šlag

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte tekuće sastojke, osim nasjeckane čokolade. Tekuće sastojke dodajte suhima pa ih kašikom povežite u glatku smjesu. Ne koristite mikser jer se tijesto neće lijepo dignuti i biti će žilavo. Na kraju dodajte komadiće čokolade te još jednom nježno promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Kalupiće za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku do pola napunite smjesom. Ako vam ostane smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupićima.

Pecite 15-20 minuta. Zabodite čačkalicu u jednu torticu – ako izađe čista, tijesto je pečeno. Izvadite cupcakes iz kalupa i ostavite da se dobro ohlade.

Za čokoladni preliv čokoladu otopite na pari (posuda s čokoladom ne smije dodirivati vrelu vodu i pazite da vam u čokoladu ne kapne malo tekućine jer će se zgrušati). U manjem loncu zagrijte sojino mlijeko i slad pa dodajte u otopljenu čokoladu te žustro promiješajte da se sve poveže. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Odvojite 24 višnje. Ostalim višnjama dodajte ½ šalice vode, prokuhajte, izmiksajte pa vratite na laganu vatru. U zdjelici otopite kuzu/gustin u malo hladne vode pa polagano dodajte u sirup od višnje, miješajući pjenjačom sve dok se sirup ne zgusne. Ohladite.

Složite cupcakes, svaki premažite punom žlicom čokoladnog preljeva, zatim nanesite šlag, a na njega po dvije višnje te sve prelijte žlicom sirupa od višanja. Pospite s još malo naribane čokolade i svi će se zaljubiti u vaše minijaturne torte.

PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam
Gastro

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom
Gastro

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama
Gastro

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama

Sljedeći članak
Recepti od ostataka hrane: Zelena pržena riža

Recepti od ostataka hrane: Zelena pržena riža

5 grešaka koje vjerovatno pravite kada kuhate tjesteninu

5 grešaka koje vjerovatno pravite kada kuhate tjesteninu

Hibrid,etc. predstavlja novu pjesmu “Malo Mi Fali”

Hibrid,etc. predstavlja novu pjesmu "Malo Mi Fali"

Preporučujemo

Pet novih, moćnih kozmetičkih sastojaka za koje morate znati!

Pet novih, moćnih kozmetičkih sastojaka za koje morate znati!

IKRE Magazin TV počinje s radom: 5 BIZNIS MINUTA s Anitom Kanđerom

IKRE Magazin TV počinje s radom: 5 BIZNIS MINUTA s Anitom Kanđerom

Opasne greške u odgoju djece: Pravljenje razlika među djecom

Opasne greške u odgoju djece: Pravljenje razlika među djecom

Sara Čančar: Moć znanja je neograničena

Sara Čančar: Moć znanja je neograničena

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura
IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Kontakt: ikremagazin.ba@gmail.com

© IKRE Magazin - Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 - Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.