+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Pasta Arrabiata – Jelo za ljubitelje ljutih umaka

Pasta Arrabiata – Jelo za ljubitelje ljutih umaka

Tjestenina Arrabiata je savršeno jelo sa Arrabiata umakom na bazi rajčice, češnjaka i chilli paprike. Chilli papričice jelu daju snažan i ljutkasti okus, a arrabiata se doslovno prevodi kao ”ljutit”.

Srećom, ljutnjom se može upravljati. Iako bi tjestenina arrabbiata doista trebala imati malo čilija, to ne mora biti ekstremna količina. Može biti samo ako vam se tako sviđa.

Za kontrolu razine ljutine jela imate nekoliko mogućnosti.

  • Najmanje ljuto: ubacite chilli papričicu u umak tijekom kuhanja i na kraju izvadite.
  • Srednje ljuto: uzdužno prerežite chilli papričicu i izvadite sjemenke, a ostatak nasjeckajte na komade te ih dodajte umaku.
  • Najjače ljuto: Nasjeckajte chilli papričicu i dodajte umaku zajedno sa sjemenkama.

Naravno, same chilli papričice dolaze u rasponu od blage do vrlo pikantne, pa se i tu možete poigrati s ljutinom.

Patlidžan Arrabiata?

Kako bi se naša tjestenina arrabbiata istaknula, dodali smo patlidžan. Ne samo da ima izvrstan okus i više nas zasićuje, već je i prepun hranjivih sastojaka.

Patlidžan je zapravo poprilično podcijenjeno povrće – istraživanje patlidžana pokazuje da patlidžan može zaštititi mozak, srce i spriječiti stanična oštećenja.

Kao da to nije dovoljno, patlidžan također dodaje jedinstvenu teksturu i okus arrabbiati. Neki opisuju da je ‘gljivastog okusa’, iako to zapravo ovisi od osobe do osobe.

Recept

Tjestenina arrabbiata može se dodatno prilagoditi vašem osobnom ukusu i potrebama. Mnogi ljudi vole špagete, dok još više vole penne. Izbor je na vama – upotrijebite svoju omiljenu tjesteninu ili jednostavno uzmite bilo koju iz vašeg kuhinjskog ormarića.

Sastojci

  • 1 mali patlidžan
  • ¼ žličice himalajske soli
  • 250 g špageti s kukuruzom i rižom Amisa
  • ¼ žličice paprike
  • 1 srednji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 srednje rajčice
  • ¼ žličice kokosovog šećera
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica paste od rajčice (poznata i kao koncentrat rajčice – guste materije, često u tubi)
  • 2 šalice umaka od rajčice 2 šalice = 500 ml
  • 1 crvena čili papričica
  • 2 žlice badema, kratko poprženog i nasjeckanog

Upute

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Operite i narežite patlidžan i rajčicu na sitne komade.
  3. Zagrijte tavu s maslinovim uljem na srednje jakoj vatri. Dodajte patlidžan i umiješajte sol i papriku.
  4. Luk i češnjak narežite na kockice.
  5. Nakon par minuta dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Kad omekša, dodajte češnjak i pirjajte još oko 30 sekundi.
  6. Dodajte pastu od rajčice i pustite da se pirja još par minuta.
  7. Dodajte umak od rajčice, komadiće rajčice i šećer.
  8. Nasjeckajte čili papričicu i bacite i nju unutra.
  9. Pustite da lagano vrije (mjehurići) još pet minuta.
  10. Bademe nasjeckajte ili zdrobite.
  11. Tjesteninu poslužite s umakom, dodajući sol i papar po ukusu. Ukrasite zdrobljenim bademima.
PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

Usredotočeno jedenje: moćan alat koji jača zdravlje i produktivnost
Gastro

Usredotočeno jedenje: moćan alat koji jača zdravlje i produktivnost

Amela Ivković O’Reilly: Mentalna higijena je osnova zdravlja
BiH

Amela Ivković O’Reilly: Mentalna higijena je osnova zdravlja

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam
Gastro

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam

Sljedeći članak
Kate Winslet: Borba za stvarnu i nefiltriranu ljepotu

Kate Winslet: Borba za stvarnu i nefiltriranu ljepotu

Ida Tokalić: Mladima treba dati više medijskog prostora kako bi ukazali na pozitivne primjere koje čine u svojoj zajednici

Ida Tokalić: Mladima treba dati više medijskog prostora kako bi ukazali na pozitivne primjere koje čine u svojoj zajednici

Meksička kuhinja rođena je u puščanom prahu

Meksička kuhinja rođena je u puščanom prahu

Preporučujemo

Fizička i emocionalna glad – prepoznajete li razlike?

Fizička i emocionalna glad – prepoznajete li razlike?

Vodič za podizanje imuniteta prirodnim putem

Vodič za podizanje imuniteta prirodnim putem

Mjesto gdje sjedite u restoranu utječe na to koliko jedete

Mjesto gdje sjedite u restoranu utječe na to koliko jedete

Kako u fudbalu tako i u politici ima žena uspješnijih od muškaraca

Kako u fudbalu tako i u politici ima žena uspješnijih od muškaraca

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura
IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Kontakt: ikremagazin.ba@gmail.com

© IKRE Magazin - Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 - Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.