+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svijetu

Napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svijetu

Porijeklom iz Brazila, kikiriki se toliko udomaćio širom svijeta da je postao dio mnogih kuhinja. Evo kako možete napraviti maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svijetu.

Sastojci (za 60 g maslaca):

  • 125 g kikirikija
  • 1-2 žlice ulja

Priprema:

Stavite oko 125 grama blanširanog, lagano preprženog svježeg kikirikija u blender i promiješajte. Dodajte ulje. Blendajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo glatku ili pomalo hrskavu. Na taj način dobit ćete oko 60 g maslaca od kikirikija. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenci.

PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

Mirela i Alen Nikšić: Prioritet je pomoći ljudima da brže i lakše dođu do zdrave ishrane
Gastro

Mirela i Alen Nikšić: Prioritet je pomoći ljudima da brže i lakše dođu do zdrave ishrane

Haris Suljović: Burger specialist u kreativnoj industriji
Gastro

Haris Suljović: Burger specialist u kreativnoj industriji

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”
BiH

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”

Sljedeći članak
Američka pita: Raw ili pečena?

Američka pita: Raw ili pečena?

KOTEKS LEATHER – Najkvalitetnija proizvodnja i prerada kože u BiH

KOTEKS LEATHER - Najkvalitetnija proizvodnja i prerada kože u BiH

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice "NEAT"

Preporučujemo

Mentalne mape – put učinkovitijeg učenja

Mentalne mape – put učinkovitijeg učenja

TRIKOVI ZA JOŠ BRŽE KUHANJE

TRIKOVI ZA JOŠ BRŽE KUHANJE

Kokosovo ulje za lice – kako ga koristiti?

Kokosovo ulje za lice – kako ga koristiti?

Kopenhagen: Novi centar mode ove jeseni

Kopenhagen: Novi centar mode ove jeseni

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura

IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Dina Hadžajlić, direktorica i urednica

dinaikre@gmail.com

© IKRE Magazin – Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 – Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.