+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Isprobajte recept za najbržu pripremu domaće paštete od tune

Isprobajte recept za najbržu pripremu domaće paštete od tune
Pašteta od tune lako se priprema, a odličan je dodatak sendvičima, hladnim platama ili jednostavno poslužena uz hrskavo svježe povrće

Najjednostavnija pašteta od tune zahtijeva tek nekoliko namirnica uz samu tunu, a sigurno ih već imaš doma. Osim što je neodoljivo kremasta i puna okusa, pašteta od tune spravljena po ovom receptu je i poprilično zdrava. Nemoj da te maslac zavara, ovu paštetu možeš jesti bez grižnje savjesti jer obiluje vrijednim nutrijentima.

 Pašteta od tune kao izvor omega-3 masnih kiselina

Znamo da nam stručnjaci preporučuju da ribu konzumiramo tri puta tjedno, no s tunom ne bi trebali pretjerati. Kako je tuna masnija riba, proizvode poput paštete od tune ne bi trebali jesti više od jednom tjedno. No baš zato što je riječ o masnoj ribi, tuna je odličan izvor omega-3 masnih kiselina što paštetu od tune čini odličnim zalogajem.

 | Author: Shutterstock Pašteta od tune; foto: Shutterstock

Recept za paštetu od tune prilagodi svom ukusu

Recept za paštetu od tune u nastavku poprilično je jednostavan i temelji se na konzerviranoj tuni. Za još ukusnije rezultate možeš koristiti svježu tunu koju ćeš skuhati prije usitnjavanja. Svježa tuna je nešto skuplja, ali ćeš na prvi zalogaj vidjeti da se isplati. Ako želiš skroz kremastu teksturu paštete, sastojke usitni u blenderu, no ako želiš nešto rustikalnije izdanje paštete od tune, jednostavno ih usitni vilicom kako bi dobili nešto oštriju teksturu.

Kod pripreme paštete od tune, osim teksturom, možeš se poigrati i okusima. Svježi ili suhi začini, sjemenke, orašasti plodovi… U paštetu od tune možeš dodati sve što ti padne pod ruku. Također paštetu možeš pripremiti i od drugih vrsta ribe, no ako koristiš primjerice skušu, svakako dodaj više ulja ili maslaca jer se radi o ribi koja nije masna poput tune.

 | Author: Shutterstock Najbolja pašteta od tune; foto: Shutterstock

Najbolja pašteta od tune

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • 1 žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • 1 – 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 – 2 češnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
  • 1 prstohvat crvene slatke paprike (služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica peršinovog lista
  • 1/2 limuna (sok)
  • Papar
  • Sol
  • Po želji: Bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz…

Priprema:

  1. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
  2. Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.
PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam
Gastro

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom
Gastro

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama
Gastro

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama

Sljedeći članak
Sara Visintin: Osmijeh zadovoljne klijentice će zauvijek biti moje najveće postignuće

Sara Visintin: Osmijeh zadovoljne klijentice će zauvijek biti moje najveće postignuće

Irvana Rošić: “Čuvaj ih”

Irvana Rošić: "Čuvaj ih"

Bosanskohercegovački glumac Muhamed Hadžović u drugoj sezoni regionalne televizijske serije “Močvara”

Bosanskohercegovački glumac Muhamed Hadžović u drugoj sezoni regionalne televizijske serije “Močvara”

Preporučujemo

UZ VAŠU PODRŠKU, ŽENE I DJECA ŽRTVE NASILJA MOGU BITI SIGURNE!

UZ VAŠU PODRŠKU, ŽENE I DJECA ŽRTVE NASILJA MOGU BITI SIGURNE!

Zašto jedemo nezdravu hranu kada smo pod stresom?

Zašto jedemo nezdravu hranu kada smo pod stresom?

Xinran Xue – sakupljačica ličnih priča Kineskinja

Xinran Xue – sakupljačica ličnih priča Kineskinja

Šta trebamo znati o njezi kože dojenčeta?

Šta trebamo znati o njezi kože dojenčeta?

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura
IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Kontakt: ikremagazin.ba@gmail.com

© IKRE Magazin - Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 - Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.