Pavlova torta s jagodama jednostavan je i lagan desert, a u toplim proljetnim i ljetnim danima je izvrsno osvježenje.
Sastojci
- 5 bjelanjaka
- 220 g šećera
- 1 žličica vinskog octa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
-
Preljev
- 400 g jagoda
- 2 žlice šećera u prahu
- 600 ml slatkog vrhnja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 150°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Možete koristiti dva ili više manjih kalupa, ako želite da torta ima katove.
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim umiješajte šećer. Dodajte ocat, kukuruzno brašno i vaniliju.
- Stavite u pripremljen lim za pečenje i pecite 1 sat. Gotovu koru ostavite da se ohladi, a za to vrijeme nasjeckajte jagode.
- Istucite vrhnje za šlag pa izmiješajte sa šećerom u prahu i prelijte preko prvog biskvita. Ponovite isto, ako radite tortu na katove i zadnji kat prelijte kremom. Između slojeva, na kremu, možete dodati dio jagoda.
- Za bogatiji voćni okus, pomiješajte 100 g jagoda s 2 žlice šećera u prahu i izmiješajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite preljev i spremite u posudicu.
- Na zadnji sloj kreme stavite ostatak svježeg voća i na kraju dodajte preljev po želji.