+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Dani špinata: Firentinski sendvič

Idealno je vrijeme za uživanje u špinatu koji obiluje željezom te vitaminima A,C i K. Mnogo je načina na koje ga možeš iskoristiti, a jedan od njih je u sendviču.

Dani špinata: Firentinski sendvič

Katarina Medici, supruga francuskog kralja toliko je voljela špinat da je inzistirala da joj se priprema svaki dan. Upravo zbog ljubavi žene porijeklom iz Firence, u jelima koja u nazivu sadrže izraz “na firentinski“ – špinat predstavlja jedan od glavnih sastojaka. Zima je idealno vrijeme za uživanje u špinatu koji obiluje željezom te vitaminima A,C i K.

Mnogo je načina na koje ga možete iskoristita a jedan od njih je u sendviču. Kada netko spomene riječ sendvič, prvo što nam padne na pamet je hljeb, sir i salama ili suho meso. Ali da uvijek nije tako, i da sendvič može biti drugačiji i nevjerojatno sočan, dokaz je upravo ovaj – Firentinski sendvič.

Potrebno Vam je:

  • 4 kriške hljeba

  • 400 g špinata

  • 4 kriške pancete

  • 4 jaja

  • 4 kriške sira

  • maslinovo ulje

  • so

Priprema:

  • U vrelu i posoljenu vodu staviti očišćen i opran špinat, kuhati jednu minutu pa ga premjestiti u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.

  • U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, staviti pancetu narezanu na tanke kriške, pržiti s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvaditi na stranu.

  • Na masnoću od prženja dodati jaja i ispeći ih na oko.

  • Kriške hljeba staviti na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjeniti ih listovima blanširanog špinata, prekriti kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.

  • Tako pripremljene sendviče staviti u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče.

  • Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvaditi i poslužiti.

PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

Američka pita: Raw ili pečena?
Gastro

Američka pita: Raw ili pečena?

Napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svijetu
Gastro

Napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svijetu

Jamie Oliver: Domaći njoki bez jaja uz samo tri sastojka
Gastro

Jamie Oliver: Domaći njoki bez jaja uz samo tri sastojka

Sljedeći članak
Applesauce – sezonski klasik za svaku prigodu

Applesauce - sezonski klasik za svaku prigodu

Kratki vodić kroz prirodnu kozmetiku

Kratki vodić kroz prirodnu kozmetiku

Trendovi novog doba: Cruelty free i veganska kozmetika

Trendovi novog doba: Cruelty free i veganska kozmetika

Preporučujemo

Mudrosti života: ISKRENOST?

Mudrosti života: ISKRENOST?

Kratki vodić kroz prirodnu kozmetiku

Kratki vodić kroz prirodnu kozmetiku

Gordon Ramsay: Savjeti za naprednije kuhanje

Gordon Ramsay: Savjeti za naprednije kuhanje

Grčka kuhinja – kulinarska tradicija i utjecaj drugih kultura

Grčka kuhinja – kulinarska tradicija i utjecaj drugih kultura

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura

IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Dina Hadžajlić, direktorica i urednica

dinaikre@gmail.com

© IKRE Magazin – Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 – Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.