+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Armina Memić: Ambasadorica bosanske kuhinje

Mlada majka i aktivna food blogerica iz Kaknja, prepoznatljiva po pripremi bh. jela - govori za IKRE Magazin!

Armina Memić: Ambasadorica bosanske kuhinje

Za početak, možete li se predstaviti našim čitatelji(ca)ma?

Armina Memić, rođena 31. marta 1986. godine. Živim u Kaknju. Udata sam, majka dvoje djece. Zaposlena sam u Javnom preduzeću „Grijanje“ u kojem obavljam administrativne poslove.

Kako je započela Vaša GASTRO priča?

Počeci su bili zaista neopterećeni bilo kakvim velikim ambicijama. Jednostavno, ljubav prema kuhanju sam željela podijeliti s drugim ljudima i biti od koristi nekome ko nema iskustva u kuhinji, a želi da uči, te pomoći onima koji vole hranu pripremati na inovativan način. Nisam ni slutila da će hrana koju pripremam zadobiti toliko pažnje javnosti u BiH i zemljama regiona.

Kako i koliko nastaje jedna objava s Vašeg Instagram profila? 

Pripremu jela fotografišem/snimam po fazama kako bi se na jednostavan način ljudima približio cjelokupan proces pripreme jela. U konačnici slikam finalni izgled jela, nakon čega slijedi objava recepta. Nastojim da recepti ne budu šturi i da to ne bude taksativno nabrajanje sastojaka kako obično možemo vidjeti u štampi i na internetu. Recepti koje objavljujem su sadržajni sa detaljima svakog elementa pripreme kako ne bi bilo nikakvih dilema kod pripreme. Mislim da je u tome specifičnost mojih objava na društvenim mrežama. Specifičnost mojih objava ogleda se dakle u tome što su recepti koji idu uz ilustracije objašnjeni detaljno, uz dimenziju inovativnosti i prilagođenosti bilo čijim materijalnim mogućnostima.

Dakle, svaki korak, pa i onaj najmanji, je objašnjen tako da i početnik u kuhinji, neko ko nikad nije kuhao, slijedeći moje upute može napraviti neko slasno slano ili slatko jelo. Sastojci koje primjenjujem nalaze se u svakom domu i svakoj kuhinji. Dakle, nema ničega zbog čega biste morali specijalno otići u trgovinu, ničega što je skupo i rijetko na policama trgovina. Osim toga, na usluzi sam gotovo 24 sata dnevno za pomoć, uputu, sugestiju…

Šta je to što najviše volite pripremati, a šta se uvijek trudite izbjegavati?

Najviše volim pripremati jela iz naše tradicionalne bosanske kuhinje. Kroz angažman na društvenim mrežama primijetila sam da ljudi u regionu rado prave jela iz naše bosanske kuhinje. Naša tradicionalna slatka i slana jela su zaista kao i sevdalinka, prelaze granice, osvajaju srca ljudi, a ja sam u tome pomogla na način da oživljavam neke pomalo zaboravljene recepte, a nekima i dodajem inovacije, ali ne u smislu da novi recepti nadmaše tradicionalne, nego da pored tradicije kojoj nema premca postoji i još nešto novo kako bi ponuda recepata bila šarolikija. To je kao moderna sevdalinka.

Izbjegavam pripremati jela koja iziskuju skupe i specijalne sastojke i nešto zbog čega morate otići u posebnu kupovinu i to u neki super opremljeni prodajni centar, jer oni manji prodajni objekti nemaju taj „posebni“ sastojak.

Saradnja na koju ste najponosniji i zašto?

Sve ostvarene saradnje su mi na poseban način drage. Kroz svaku sam upoznala vrijedne i dobre ljude koji na tržište plasiraju kvalitetne proizvode i taj kvalitet svakodnevno podižu ljestvicu više.

Koji su Vaši planovi za budućnost?

Moj posao je administrativne prirode, dakle nisam profesionalni kuhar, nego supruga i majka koja poslije radnog vremena dolazi kući i nastoji da osmosatno radno vrijeme ne utječe na sadržaj trpeze oko koje se okuplja porodica. Kada kuhate s ljubavlju onda se jednostavno rađa i inspiracija za nova jela. Planovi su nastaviti još odlučnije raditi na pripremi jela i dijeljenju iskustava i kroz tu aktivnost širiti ljubav prema kuhanju jer me zaista čini sretnom kada mi se, a to se dešava svakodnevno, javljaju s riječima zahvalnosti i podrške ljubitelji kuhanja iz BiH, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, zemalja Zapadne Evrope u kojima žive ljudi porijeklom iz BiH…

 

 

Podijeli633TweetPodijeli

Povezani Članci

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam
Gastro

AVOKADO PASTA – brz i lagan obrok koji donosi zdravstvene dobrobiti za vaš organizam

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom
Gastro

Zdrava i brza tortica iz šoljice s bijelom čokoladom

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama
Gastro

Desert koji osvježava – Pavlova torta s jagodama

Sljedeći članak
Ines Destanović: Marketing menadžerica i autorica kreativnog gastro sadržaja

Ines Destanović: Marketing menadžerica i autorica kreativnog gastro sadržaja

Celltone exclusive gel i micelarna voda – Najnježniji prijatelji vaše kože!

Celltone exclusive gel i micelarna voda - Najnježniji prijatelji vaše kože!

Anita Kanđera: Vjerujte u sebe i živite autentično

Nova epizoda "5 BIZNIS MINUTA s Anitom Kanđerom" na Vašim malim ekranima!

Preporučujemo

Pročitajte kojim bolestima možete biti skloni na osnovu krvne grupe

Pročitajte kojim bolestima možete biti skloni na osnovu krvne grupe

Piko Art – Detalji koje ćete zasigurno pamtiti

Piko Art – Detalji koje ćete zasigurno pamtiti

Sarajevo: Galerija savremenih umjetnosti Manifesto otvara svoja vrata

Sarajevo: Galerija savremenih umjetnosti Manifesto otvara svoja vrata

Beauty rituali na niskim temperaturama: 3 koraka bogate zimske njege

Beauty rituali na niskim temperaturama: 3 koraka bogate zimske njege

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura
IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Kontakt: ikremagazin.ba@gmail.com

© IKRE Magazin - Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 - Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.