+100%-
IKRE Magazin
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
  • Poštujte svoje vrijeme.
  • Umjetnost/Kultura
    • Književnost
    • Muzika
    • Pozorište
    • Film
    • Likovna umjetnost
    • Arhitektura
    • Dizajn
    • Fotografija
    • Moda
  • Nauka/Tehnologija
  • Društvo
    • Psihologija
    • Porodica
    • Ljepota i zdravlje
    • Gastro
  • Biznis
  • Intervju/Reportaža
    • Kolumne
  • BiH
    • Iz svijeta
  • PROMO
No Result
View All Result
IKRE Magazin
No Result
View All Result
Naslovna Društvo Gastro

Američka pita: Raw ili pečena?

Američka pita: Raw ili pečena?

Klasična američka pita od jabuka ali na drugačiji i zdraviji način…

Sastojci za koru:⠀

  • 16 žlica mljevenih zobenih pahuljica
  • 2 žlice kokosova ulja⠀
  • 20 preprženih lješnjaka⠀
  • 1 žličica cimeta⠀
  • 80 ml vode⠀

Sastojci za nadjev:

  • 200 g namakanih indijskih oraščića
  • 1 žlica maslaca od kikirikija ⠀
  • 3 žlice agavinog sirupa ⠀
  • 2 žličice cimeta⠀
  • 50 ml vode⠀⠀
  • 2 jabuke ⠀
  • 100 g suhih grožđica⠀
  • 100 g preprženih lješnjaka⠀

Priprema:

Sastojke za koru povežite u multipraktiku dok ne dobijete tijesto. Razvaljajte ga u tanku koru i njome obložite cijelu unutrašnjost manje okrugle vatrostalne posude. Odrežite rubove i ostavite ih za poslije.⠀

U blenderu miksajte indijske oraščiće, maslac od kikirikija, agavin sirup, vodu i cimet. Dobivenu glatku smjesu pomiješajte s nasitno narezanom jabukom, suhim grožđicama i nasjeckanim lješnjacima.

Nadjev koji ste dobili rasporedite po kori.

Odrezane rubove tijesta koje ste sačuvali malo navlažite i razvaljajte ih u tanku koru, izrežite je na trake i njima formirajte mrežu na piti.

Pitu pecite na 200°C oko 20 minuta.

Ako imate dehidrator, postupak će biti malo drugačiji. Prvo u dehidratoru osušite formiranu koru s trakicama sa strane. Nakon sušenja napunite pitu nadjevom i posložite trake kao mrežu.

PodijeliTweetPodijeli

Povezani Članci

Mirela i Alen Nikšić: Prioritet je pomoći ljudima da brže i lakše dođu do zdrave ishrane
Gastro

Mirela i Alen Nikšić: Prioritet je pomoći ljudima da brže i lakše dođu do zdrave ishrane

Haris Suljović: Burger specialist u kreativnoj industriji
Gastro

Haris Suljović: Burger specialist u kreativnoj industriji

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”
BiH

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”

Sljedeći članak
KOTEKS LEATHER – Najkvalitetnija proizvodnja i prerada kože u BiH

KOTEKS LEATHER - Najkvalitetnija proizvodnja i prerada kože u BiH

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice “NEAT”

Naida Pekmezović: Autorica inspirativne bh. kuharice "NEAT"

Ismihana Leković Bihorac: Autentični spoj tradicionalnog i modernog dizajna

Ismihana Leković Bihorac: Autentični spoj tradicionalnog i modernog dizajna

Preporučujemo

Reproduktivno zdravlje žene – odraz cjelokupnog zdravlja

Reproduktivno zdravlje žene – odraz cjelokupnog zdravlja

Ako nestanu pčele, za 4 godine nestati će i ljudi!

Ako nestanu pčele, za 4 godine nestati će i ljudi!

Uzroci i simptomi emocionalne nezrelosti

Uzroci i simptomi emocionalne nezrelosti

Gastro blog “Sugarocity”: Šoljica ljubavi, šoljica kreativnosti i kašika upornosti

Gastro blog “Sugarocity”: Šoljica ljubavi, šoljica kreativnosti i kašika upornosti

Kategorije

  • Arhitektura
  • BiH
  • Biznis
  • Dizajn
  • Društvo
  • Film
  • Fotografija
  • Gastro
  • Historija
  • Intervjui/Reportaže
  • Iz svijeta
  • Književnost
  • Kolumne
  • Likovna umjetnost
  • Ljepota i zdravlje
  • Moda
  • Muzika
  • Nauka/Tehnologija
  • Porodica
  • Pozorište
  • PROMO
  • Psihologija
  • Umjetnost/Kultura

IKRE Magazin

IKRE Magazin je nova online medijska platforma koja za cilj ima povezivanje i uspostavljanje saradnje između individua čije prakse doprinose razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Dizajn magazina prilagođen je slabovidnim osobama.

Dina Hadžajlić, direktorica i urednica

dinaikre@gmail.com

© IKRE Magazin – Sva prava zadržana!
Development by Agencija STUDIO387 – Sarajevo.

No Result
View All Result
  • Početna
  • Intervjui/Reportaže
  • Umjetnost/Kultura
  • Nauka/Tehnologija
  • Biznis
  • Ljepota i Zdravlje
  • Psihologija
  • Gastro
  • BiH
  • Iz svijeta

© 2019 Ikre Online magazin.